Skip to main content
Afbeelding is van vorige fase en slechts bedoeld als sfeerimpressie.
Afbeelding is van vorige fase en slechts bedoeld als sfeerimpressie.
Afbeelding is van vorige fase en slechts bedoeld als sfeerimpressie.

Een groenrijke omgeving, volop pleintjes, een netwerk van wandel- en fietspaadjes en voldoende speelplekken. Dorps wonen komt weer tot leven in De Draai.

Aan de oostkant van de gemeente Heerhugowaard ontwikkelen Hoorne Vastgoed Ontwikkeling en M.J. de Nijs Projectontwikkeling de tweede fase van Tuytpark dat onderdeel is van nieuwbouwproject De Draai.

De 31 duurzame woningen van Tuytpark komen aan de zuidkant van de wijk. Midden in een dorpse omgeving met gezellige pleintjes, een binnenterrein, diverse winkeltjes, een Vomar en een buurtcentrum. En tegelijkertijd dichtbij de stad en alle gemakken die daarbij horen. Hier voel jij je vanaf het eerste moment thuis.

Het project

Altijd een warm welkom in Tuytpark

Stel je voor. Na een drukke dag op het werk fiets je richting je woning. Op het pleintje zijn de buurtkinderen aan het voetballen. De buurman leest op z’n gemak de krant en twee buurvrouwen wandelen je met de kinderwagen tegemoet. Of je zin hebt in een drankje? Natuurlijk. Alle tijd.

Midden in deze dorpse, rustieke omgeving ontwikkelen we Tuytpark II; 31 kenmerkende woningen, waarvoor begin 2020 wordt gestart met de bouw. De opzet van de woningen straalt meteen die onderlinge verbondenheid uit. Warmte, samenhang, kwaliteit, geborgenheid en groen zijn dan ook typerend voor dit plan. Een plek waar je heerlijk met het gezin woont. Maar waar je ook echt sociale verbondenheid met de buurt hebt. En waar jong en oud naast elkaar wonen.

In Tuytpark vind je altijd een woning die bij je past. Want er is volop keuze in type woningen.

  • 2 vrijstaande woningen
  • 6 twee onder-een-kapwoningen
  • 5 levensloopbestendige rijwoningen
  • 18 eengezins-rijwoningen

De verkoopprijzen starten vanaf € 239.000,- v.o.n.

De verkoop start 3 oktober. Meld je nu aan.
Aanmelden
De woningen

Karakteristieke elementen,
moderne gemakken

Bij een dorpse en groene omgeving hoort een passende woning. Daarom is bij het ontwerp van de woningen goed gekeken naar duurzaamheid. Tuytpark wordt gasloos opgeleverd en voorzien van een duurzame installatie met warmtepomp en zonnepanelen van Klimaatgarant. Jouw nieuwbouwwoning wordt energieneutraal verwarmd, gekoeld en voorzien van warm water. Dat is eigentijds wonen met respect voor de omgeving.

Hoe jouw woning er van binnen uit komt te zien, bepaal je grotendeels zelf. Waar kookfanaten het liefst een grote open keuken zien, creëer je als ouders van een groot gezin liever een flinke speelkamer. Als wellness fan kies je voor een lekkere ruime badkamer met ligbad en als filmliefhebber voor een grote woonkamer om je eigen bioscoop te creëren. Wat je wensen ook zijn, jij laat je woning aansluiten op de leefstijl van jou en jouw gezin.

De tuitgevel

Het uiterlijk van de woningen krijgt de eigen karakteristieke Tuytpark stijl. Behalve de levensloopbestendige woningen krijgen alle woningen een tuitgevel; een strakke puntgevel met links- en rechtsonder een klein horizontaal gedeelte, de schouder, die aan de bovenzijde eindigt in een smalle, rechthoekige hals (ook wel tuitstuk genoemd).

Deze gevelsoort werd veel toegepast bij pakhuizen en arbeiderswoningen in de 17e eeuw. Eigenlijk is een tuitgevel een versimpelde vorm van een trapgevel. In plaats van een trappetje, loopt de gevel in een vloeiende lijn naar boven om te eindigen in een ‘tuit’. Het geeft je woning meteen die typische klassieke uitstraling die zo kenmerkend is voor Tuytpark.

Ook de opstelling van de woningen is bijzonder. Bij een groot deel van de woningen staat de achterzijde naar het binnenterrein gericht. Zo staat je auto uit het zicht, tussen het groen geparkeerd. Bij de bouw wordt gebruikgemaakt van verschillende type stenen met grijze of roodbruine daken. Toch vormen alle woningen samen één geheel.

Locatie

Dorps wonen dichtbij
de stadse voorzieningen

Dorps wonen staat symbool voor Tuytpark. Gezellige pleintjes, contact met de buren en spelende kinderen in de straat. Dit is de plek om te onthaasten. De belangrijkste voorzieningen zoals een school, een Vomar, een bakker, slager en een groenteboer liggen allemaal op loopafstand. In het weekend maak je door de groene wijk lange wandelingen en prachtige fietstochten.

Een ruim aanbod aan winkels vind je in de wijk zelf. Maar ook in winkelcentrum Middenwaard of in het oude centrum van Heerhugowaard kun je naar hartenlust shoppen. Lunchen doe je in een van de lunchrooms of restaurants. Ook voor een avondje film kun je terecht in Heerhugowaard. En  sportvoorzieningen en culturele voorzieningen zijn er voldoende. Heb je zin in de drukte van de grote stad, dan ben je via de A9 zo in Alkmaar of Haarlem. Hier vind je natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Duurzame en energiezuinige woningen door o.a. zonnepanelen en uitstekende isolatie
Ruime parkeergelegenheid
Volop voorzieningen en scholen in de buurt
Uitstekende bereikbaarheid
Start verkoop

Verkoop start 3 oktober

Op 3 oktober a.s. start de verkoop in het Gemeentehuis van Heerhugowaard. Kom tussen 17.00 en 20.00 uur en laat je uitgebreid informeren over de verschillende woningen en de centrale ligging ervan in De Draai. Uiteraard ligt er ook een uitgebreide verkoopbrochure en prijslijst voor je klaar.

Vanaf dat moment kun je je via de website inschrijven op de woning(en) van uw voorkeur. Inschrijving sluit op 8 oktober 10.00 uur.

MAKELAAR

Broekman Makelaars
Europaboulevard 439
1825 RN Alkmaar

Geert Groteplein 21
1813 BM Alkmaar

T: 072-562 55 44
nieuwbouw@broekmanmakelaars.nl
www.broekmanmakelaars.nl

Geïnteresseerd?

Meld je aan voor de start verkoop bijeenkomst