Skip to main content

‘Mijn vrouw en ik waren op slag verliefd op Tuytpark’

Interview fam. Boeren – 8 maart 2024

“Je kunt je huis kun je helemaal naar je eigen zin aankleden. Vanaf het moment van aankoop, kun je het configureren. Mede vanwege dat voordeel ten opzichte van bestaande bouw hebben wij opnieuw voor nieuwbouw gekozen.” Rick Boeren woont sinds oktober met zijn vrouw Petra en dochter Senna in een tweekapper aan de rand van Tuytpark fase 3. Hij vertelt over de voordelen van nieuwbouw én van wonen in Tuytpark. “Wij gaan hier voorlopig niet weg.”

Ruim 25 jaar geleden kochten Rick Boeren (57) en zijn vrouw een nieuwbouwwoning aan de Frida Katzland in Heerhugowaard, op zo’n 4 kilometer van Tuytpark. Na hier jarenlang met veel plezier te hebben gewoond, gingen ze op zoek naar iets nieuws. Daarbij bezichtigden ze ook bestaande woningen, maar daar voelden ze weinig bij. “Zo’n huis is tóch van iemand anders geweest. Wij hebben bewust weer voor nieuwbouw gekozen, omdat dat vanaf het begin van jou is en je het zelf kunt configureren. Dat is ook best spannend – maak je de juiste keuzes enzo – maar vooral leuk.” Rick en z’n vrouw kozen bijvoorbeeld voor een uitbouw van 1.20m en betrokken driekwart van de garage bij de woning. “Hierdoor hebben we een gigantische leefruimte gecreëerd.”

Eerste voorkeur
In de woningzoektocht hielden Rick enPetra dus vooral nieuwbouwprojecten in de omgeving in de gaten. “Toen Tuytpark fase 3 in de lucht kwam, zijn we daar gaan kijken. We waren er op slag verliefd op.” Bovendien hadden ze het geluk dat ze het bouwnummer van hun eerste voorkeur kregen toegewezen. “Er waren heel veel inschrijvingen en terwijl heel veel mensen een teleurstellende mail ontvingen, kregen wij het huis dat we wilden.”

Dat huis was een 2 onder 1 kapwoning aan de rand van het plan, met een heerlijke tuin op het zuidoosten en vrij uitzicht. “We kochten dit ook vooral vanwege de locatie”, zegt Rick. “Aan de achterzijde hebben we zicht op de boerderijen aan de Oostdijk, sommigen zeker 100 jaar oud, en we zien de historische poldermolen van Hensbroek.”

Eigen oprit met laadpaal
Een ander belangrijke voorwaarde die voor Rick zwaar woog bij de zoektocht naar een nieuw huis, was de eigen oprijlaan. “We rijden al een paar jaar elektrisch en voorheen blokkeerden we het overpad van de buren, wanneer we de auto oplaadden. Een eigen oprit met laadpaal waar je de auto kunt laden wanneer je wilt, is wel erg fijn.”

Zo leuk is wonen in Tuytpark
Voor Rick combineert het wonen in Tuytpark het beste van twee werelden. “Nieuwbouw in oud Heerhugowaard, waar ik als kind met mijn ouders heb gewoond. Een modern huis in een nieuwe wijk, maar in vijf minuten in het oude centrum. En via de provinciale weg rijd je zo de A7 of de A9 op, Tuytpark ligt wat dat betreft ideaal. Bovendien is er in de wijk een lagere school geopend, en er is een Vomar.”

Nazorg dik in orde
Wanneer je een nieuwbouwwoning betrekt, duiken er soms gebreken op die bij oplevering (nog) niet zichtbaar waren, zoals een lekkage of niet goed functionerende verwarming. Ook Rick kreeg te maken met enkele kleine, verborgen ‘ongemakken’. “Maar gelukkig is de nazorg dik in orde. We hoefden maar te bellen en ze kwamen het direct verhelpen. Zonder moeilijk te doen over een ‘wettelijke termijn’ en ook helemaal zonder overlast.”

Charme van nieuwbouw
Overlast is er nog wel enigszins van zand in de wijk, maar dat neemt hij op de koop toe. “In deze fase zijn nog veel zandwegen, maar de woningen zijn wel goed bereikbaar. Ook daar wordt goed voor gezorgd. Trouwens, het is ook een beetje de charme van nieuwbouw. Als je niet van zand houdt, moet je daar niet aan beginnen. Het leuke is ook dat iedereen nu bezig is met de tuin en de schuttingen, je bouwt dat samen op en dat schept ook saamhorigheid. En mensen van buiten Heerhugowaard die hier komen wonen, zoeken soms een nieuwe oppas. Mijn dochter heeft nu al een paar adresjes in de wijk.”

Verkoop start 4 april

Heb je een vraag of
wil je op de hoogte blijven?

Beukenlaan 2M
1701 DA Heerhugowaard

Europaboulevard 439
1825 RN Alkmaar

T: 072-562 55 44
E: nieuwbouw@broekmanmakelaars.nl
W: www.broekmanmakelaars.nl

Voor- en achternaam *(Vereist)
Inschrijven voor de nieuwsbrief(Vereist)
Hidden