Skip to main content
Locatie

Dorps wonen dichtbij
de stadse voorzieningen

Rust en ruimte staan symbool voor je nieuwe woonwijk, net als de onmiskenbare waterloopjes. De landelijke omgeving is uitermate geschikt voor heerlijk lange wandelingen en prachtige fietstochten. Zo ontdek je telkens weer een nieuw stukje van De Draai. Toch ontbreekt het er niet aan voorzieningen. Voor boodschappen, een huisarts, een drankje, hapje of basisschool hoef je de wijk dan ook niet uit. En ook speelplekken voor je kinderen zijn er ruim voldoende. Midden in het groen natuurlijk.

Een ruim aanbod aan winkels vind je in de wijk zelf. Wil je meer keuze, dan bieden winkelcentrum Middenwaard of het oude centrum van Heerhugowaard uitkomst. Hier kun je naar hartenlust shoppen. Lunchen doe je in een van de lunchrooms of restaurants. Wil je een avond uit? Er zijn meer dan voldoende culturele voorzieningen in de stad. En wil je sporten? Dan kun je terecht in een van de vele sportclubs.

Snel in de omliggende steden

In de grotere omliggende steden als Alkmaar en Haarlem vind je nog veel meer mogelijkheden. Leuk als je er een dagje tussenuit wilt. Via de A9 ben je er zo. Of ga met het openbaar vervoer, want ook dat is in Heerhugowaard goed geregeld. De trein brengt je in nog geen 10 minuten van Heerhugowaard naar Alkmaar. En met de bus ben je zo in het centrum van Heerhugowaard of in een van de omliggende plaatsen. Ook ben je in slechts 40 minuten op Schiphol. Werk je buiten Heerhugowaard, dan zit je zo op de A9 die zich vervolgens weer vertakt in andere snelwegen. Om aan het eind van de dag weer naar je vertrouwde omgeving toe te rijden. Weg van de drukte, op naar de rust en het dorpse leven.